Geld lenen kost geld
Home > Blog > Een perspectieflening, iets voor jou? | Kredietdesk
23 september 2020


Het verhaal achter een perspectieflening

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt een perspectieflening toekomstperspectief voor wie zich in een moeilijke financiƫle situatie bevindt. U kunt gebruikmaken van deze kredietmogelijkheid indien uw eerdere kredietaanvragen zijn afgewezen.

Een bijzonder kredietproduct

Er zijn verschillende redenen waarom uw aanvraag voor een lening kan worden afgewezen, zoals lopende betalingsregelingen, een BKR-codering, loonbeslag, schulden bij de Belastingdienst, een tijdelijk arbeidscontract of een fase-A-contract. In de meeste gevallen is er sprake van een automatische afwijzing door de kredietverstrekker zonder dat er nauwkeuriger wordt gekeken naar de persoonlijke situatie waarin u als kredietaanvrager verkeert. Hierin onderscheidt de perspectieflening zich van andere leningen: bij de aanvraag van een perspectieflening is er aandacht voor uw unieke omstandigheden.

Maatwerk

Deze aandacht voor uw persoonlijke verhaal maakt de behandeling van een perspectieflening maatwerk. De adviseurs van KredietDesk bekijken samen met u waarom uw eerdere kredietaanvraag buiten de gewoonlijk gehanteerde acceptatie richtlijnen valt en of dit werkelijk betekent dat u geen lening kunt afsluiten. Een tijdelijk contract kan bijvoorbeeld een reden zijn dat uw eerdere kredietaanvraag is afgewezen, maar betekent niet per definitie dat u niet in staat zou zijn uw lening af te lossen: een tijdelijk contract kan leiden tot een contract voor onbepaalde tijd. Zo is het ook met een betalingsachterstand: u kunt wel degelijk de middelen hebben om deze op korte termijn af te lossen, zodat u wel in aanmerking komt voor een lening.

Wettelijke kredietregels

Een perspectieflening is een lening die u als kredietaanvrager perspectief biedt op de toekomst. De kredietverstrekker zal echter ook de garantie willen dat u de lening kan terugbetalen. Kredietverstrekkers volgen bij het verstrekken van een perspectieflening dan ook dezelfde wettelijke kredietregels als bij andere kredietaanvragen. Dit betekent onder andere dat er sprake moet zijn van een positieve leencapaciteit. Dit houdt in dat er voldoende ruimte is tussen het inkomen en de vaste lasten van de kredietaanvrager. Het kan zijn dat deze ruimte er gewoon is, maar het tegendeel kan ook het geval zijn. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u door een lening die u perspectief had moeten bieden, juist dieper in de problemen raakt. De adviseurs van KredietDesk gaan dan ook uiterst zorgvuldig te werk bij de beoordeling van uw situatie.

Het adviesgesprek

Omdat een perspectieflening een financieel product is dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie, zal de berekening van de lening complexer zijn. De adviseur van KredietDesk neemt dan ook uitgebreid de tijd om uw situatie door te nemen en u te adviseren over de verschillende perspectiefleningen die kredietverstrekkers in hun aanbod hebben. Het adviesgesprek is vrijblijvend.

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag verder