Geld lenen kost geld
Home > Blog > Geld lenen voor verbouwing: hoe werkt dat
17 december 2021


Geld lenen voor verbouwing, hoe werkt dat?

U wilt geld lenen voor een verbouwing, omdat u uw dromen niet later, maar juist nu wil waarmaken. Een verbouwing financieren kan onder andere met eigen geld of met een hypotheek, maar wat als dit geen optie is? Kunt u dan op een andere manier lenen voor verbouwen? We leggen het uit.

Waarom geld lenen voor verbouwing juist nú gunstig is

Misschien is het nu wel helemaal geen gunstige tijd voor een verbouwingslening, of toch wel? Goed nieuws: als u erover nadenkt om een lening af te sluiten, is dit een goed moment. De reden hiervoor is dat de rentes op dit moment gunstig zijn. Wilt u bijvoorbeeld al een tijdje een keuken financieren, maar heeft u hier momenteel geen budget voor? Dan is het de moeite waard om eens te kijken wat een persoonlijke lening bij KredietDesk u biedt. Geld lenen voor verbouwing kan natuurlijk voor meerdere zaken, zoals voor een nieuwe aanbouw, een nieuwe badkamer of verduurzamen.

Lenen voor verbouwen om bijvoorbeeld uw huis uit te breiden kan met een persoonlijke lening. Dit is wat deze kredietvorm inhoudt:

 • U krijgt in één keer het gewenste bedrag.
 • U betaalt maandelijks hetzelfde bedrag (inclusief rente) als aflossing.
 • De rente blijft de gehele periode van de aflossing hetzelfde.
 • U kunt altijd extra aflossen zonder hier een boete voor te betalen.
 • Geld lenen voor verbouwing? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar.

  Verbouwing financieren, maar hoeveel geld moet u lenen?

  U heeft besloten om een verbouwingslening af te sluiten in de vorm van een persoonlijke lening. Maar, hoeveel geld heeft u nodig? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van wat u met het geleende geld doet. Als u de verbouwing zelf uitvoert, heeft u waarschijnlijk minder geld nodig dan wanneer u dit uitbesteedt. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het soort materiaal dat u nodig heeft én hoeveel u hiervan nodig heeft. Om u een indicatie te geven: voor een toilet, badkamer of zolder verbouwen heeft u minder geld nodig dan voor een keuken financieren, een complete aanbouw realiseren of zonnepanelen plaatsen. Geld lenen voor een verbouwing en weet u hoeveel u ongeveer nodig heeft? Dan kunt u gemakkelijk uw lening berekenen.

  Lenen voor verbouwing, maar u kunt wel wat tips gebruiken

  Geld lenen voor een verbouwing is één, maar er zijn meer zaken waar u rekening mee moet houden. KredietDesk zet een aantal tips voor u op een rij:

  • Extra lenen voor verbouwing? Bepaal van tevoren het budget wat u nodig heeft, maar houd ook rekening met onvoorziene uitgaven.
  • Besteed u werkzaamheden uit? Vraag dan verschillende offertes aan bij meerdere aannemers. Wellicht bent u ergens anders goedkoper uit.
  • Controleer of u vergunningen nodig heeft voor de verbouwing.
  • Overweeg om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als u uw huis laat verbouwen.

  Persoonlijke lening voor verbouwing? Houd er rekening mee dat geld lenen altijd geld kost. Een lening aanvragen is in veel gevallen mogelijk. Het biedt u de mogelijkheid om niet over een paar jaar, maar juist nu al te beginnen aan die verbouwing.

  Verbouwingslening afsluiten: persoonlijke lening vs. doorlopend krediet

  Lening afsluiten voor verbouwing, maar twijfelt u tussen een persoonlijke of doorlopende lening? Beide kredietvormen zijn mogelijk, maar de één kunt u beter in bepaalde situaties gebruiken dan de ander. Geld lenen voor verbouwing is niet iets wat u dagelijks doet, dus we leggen het verschil tussen deze twee even uit. Over het algemeen is een persoonlijke lening de meest passende keuze als u geld nodig heeft voor een verbouwing. De reden? Omdat deze lening wél aftrekbaar is, in tegenstelling tot een doorlopende lening. Bij een persoonlijke lening leent u in één keer een bedrag en bij een doorlopende lening kunt u tot een afgesproken limiet onbeperkt opnemen. Dit is handig als u bijvoorbeeld niet van tevoren weet hoeveel u nodig heeft of als de verbouwing duurder uitvalt.

  Geld lenen voor verbouwing? KredietDesk staat u bij

  U wil uw verbouwing financieren, maar wil hier eerst graag meer over weten. Dat snappen we. De adviseurs van KredietDesk vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en denken met u mee. Zij helpen u bij een lening aanvragen en informeren u vrijblijvend, zodat u vervolgens kunt beslissen of extra lenen voor verbouwing bij uw situatie past. Neem gerust contact met ons op en bereken via onze website alvast wat u kunt lenen.

  Heeft u een vraag?
  Wij helpen u graag verder