Geld lenen kost geld
Home > Blog > Persoonlijke lening berekenen: wanneer, hoe en waarom
26 november 2021


Persoonlijke lening berekenen: wanneer, hoe en waarom

Een persoonlijke lening berekenen: wanneer doet u dat, waarom past deze kredietvorm bij u en hoe berekent u dit? Dat vertellen we u in deze blog. Als er grote uitgaven op de planning staan en uw budget dit momenteel niet toelaat, biedt een persoonlijke lening uitkomst.

Wat is een persoonlijke lening?

Om te weten of een persoonlijke lening berekenen nuttig is voor u, moet u weten wat deze kredietvorm inhoudt. Laat u bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen of koopt u een andere auto? Wellicht kunt u dan een de hoogte van een persoonlijke lening berekenen, zodat u dit kunt bekostigen. Bij deze kredietvorm leent u een vast bedrag en lost u dit maandelijks met een vaste rente en een vaste looptijd af.

Wachten totdat u zelf genoeg geld bij elkaar gespaard heeft? Met een persoonlijke lening hoeft u hier niet op te wachten en kunt u die nieuwe keuken nú al plaatsen. Natuurlijk moet u dit terugbetalen, maar uw dromen worden eerder werkelijkheid met een gepaste lening.

In deze situaties komt een persoonlijke lening van pas

Wanneer gaat u een persoonlijke lening berekenen? Dat ligt eraan wat uw doelen zijn. Het is aan u waar u de lening voor inzet. Om even een beeld te schetsen, in deze situaties komt deze kredietvorm van pas:

  • Verbouwing of renovatie van uw huis
  • Een nieuwe badkamer of keuken
  • Een andere auto

Dit zijn veelvoorkomende situaties waarbij een persoonlijke lening berekenen en afsluiten bijna altijd nuttig is. Gaat u een andere aankoop doen waarbij u momenteel wel wat extra’s kunt gebruiken? Aarzel dan niet en doe de berekening op KredietDesk. Zie direct wat de mogelijkheden zijn en vraag een offerte aan. Maximale lening berekenen? Dat is binnen een paar klikken gedaan. Makkelijk én snel.

Waarom een persoonlijke lening berekenen en geen andere kredietvorm?

Als u op zoek bent naar een lening is het u vast opgevallen dat er meerdere kredietvormen zijn. Misschien vraagt u zich nu af: “hoeveel kan ik lenen en welke lening moet ik hiervoor gebruiken? Een persoonlijke lening is in veel situaties toe te passen, waardoor het een zeer toegankelijke kredietvorm is. Eén bedrag lenen, maandelijks afbetalen voor een bepaalde tijd en u bent klaar. Er zijn ook kredietvormen waarbij u voor een langere tijd flexibel geld kunt lenen, zoals bij een doorlopend krediet. Dit past het best in situaties waarbij u voor een langere tijd financiële ruimte kunt gebruiken. Een zakelijke auto afbetalen? Dan kunt u beter voor financial lease kiezen. Toch liever de makkelijkste weg en eenvoudig (en overzichtelijk) afbetalen, zodat u precies weet waar u aan toe bent? Dan is een persoonlijke lening berekenen de moeite waard.

Een persoonlijke lening berekenen: hier moet u rekening mee houden

Bij welke kredietvorm dan ook: u moet zich altijd goed inlezen in de werking van leningen. U betaalt altijd rente en deze kan bij sommige leningen tussentijds veranderen. Gaat u voor zekerheid en een vaste rente? Ook dan is een persoonlijke lening geschikt voor u. Hier moet u onder andere rekening mee houden als u een persoonlijke lening aanvraagt:

  • U betaalt rente, deze staat vast gedurende de looptijd van de lening
  • U kiest zelf de looptijd
  • U kunt boetevrij aflossen bij een lening via KredietDesk
  • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen
  • De rente is fiscaal aftrekbaar bij de verbouwing van een koophuis

Persoonlijke lening = zekerheid

Een lening afsluiten is niet iets wat u iedere dag doet en daarom is het belangrijk dat u hier goed over nadenkt. Heeft u het echt nodig? Misschien sluit u wel voor het eerst een lening af en is het nog spannend. Als dit de eerste keer is, is zekerheid belangrijk. Wilt u een lening die de meeste zekerheid biedt? Dan een persoonlijk krediet de beste keus.

Een persoonlijke lening berekenen doet u zo

Wilt u die nieuwe keuken niet meer uitstellen en er binnenkort al van genieten? Doe dan eens een berekening voor een persoonlijke lening. Hoe doet u dat? Simpel, door dit te berekenen op de website van KredietDesk. Bepaal het bedrag dat u wilt lenen en kies vervolgens hoeveel u per maand wilt aflossen. U ziet direct de vaste rente en looptijd verschijnen. Alles duidelijk op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Waarom wachten met uw dromen waarmaken als het vandaag al kan?

Bent u er nog niet helemaal over uit welke lening het best bij uw situatie past? De adviseurs van KredietDesk informeren u graag over de mogelijkheden. Wilt u zichzelf alvast inlezen in andere kredietvormen? Kijk dan eens naar een doorlopend krediet, een perspectief lening of een zakelijke lening.

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag verder