Geld lenen kost geld
Home > Blog > Zakelijk geld lenen voor zzpers - Kredietdesk
17 februari 2022


Zakelijk geld lenen voor zzp’ers

U heeft een eigen bedrijf en de zaken lopen goed. Toch mist u iets en wordt u tegengehouden door gebrek aan geld om te investeren. De oplossing? Zakelijk geld lenen voor zzp’ers. Dan is die investering éindelijk mogelijk en kunt u groeien als zakelijk professional.

Dit is wat u allemaal kunt doen met zakelijk lenen

Waarschijnlijk vraagt u zich af wat er allemaal mogelijk is met zakelijk geld lenen. Eén ding is zeker: u kunt verder met uw eigen onderneming en sneller groeien, mits u natuurlijk goede investeringen doet. De zakelijke lening kunt u ook zien als een investering in uw eigen onderneming, waardoor u kunt groeien en uiteindelijk misschien ook meer omzet draait. Voor iedere zzp’er is de reden voor zakelijk geld lenen weer anders, maar dit zijn de meest voorkomende:

  • Voor uitbreiding van uw kantoor;
  • Voor het ontwikkelen van nieuwe producten;
  • Voor het starten van een onderneming;
  • Voor innovaties

Dit zijn veel voorkomende redenen voor zzp’ers om zakelijk geld te lenen. Het is een investering en u daarom moet u goed nadenken wat u met dit geleende geld doet. De bedoeling is natuurlijk dat het u als zelfstandig professional meer oplevert, toch?

Startende ondernemer? Ook dan kunt u zakelijk geld lenen

Bent u minder dan één jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan bent u een startende ondernemer, ook als u eerder een andere onderneming had. Een beginnende ondernemer denkt vaak dat hij alles zelf moet opbouwen en geen geld kan lenen. Toch is dit in sommige gevallen wél mogelijk.

Eén van de belangrijke voorwaarden voor zakelijk lenen is dat u een zakelijke rekening heeft. Waarom? Omdat kredietverstrekkers willen dat dit geleende geld alleen voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Deze voorwaarde is onder andere tot stand gekomen vanuit veiligheidsoogpunt. Het is namelijk niet de bedoeling dat het geld van de zzp lening op uw privérekening belandt.

Rentes zakelijke lening, hoe zit het daarmee?

Zoals u weet: zakelijk geld lenen kost geld en hier hoort ook rente bij. Dit geldt voor alle leningen die u afsluit. Bij de aanvraag voor een zakelijke lening krijgt u direct het huidige rentepercentage te zien en weet u waar u aan toe bent. Het is goed om uzelf van tevoren af te vragen of u de rente ook terug kunt betalen. Het zou zonde zijn als u zichzelf opzadelt met kosten en uiteindelijk geen winst uit de lening haalt.

Hier komen we weer terug op de investering voor zakelijk geld lenen. U sluit de lening af, zodat uw onderneming kan groeien. Staat er genoeg rendement tegenover het risico en de rentes zakelijke lening? Dan kan zakelijk lenen helpen uw onderneming te laten groeien. Goed om te weten: vaak speelt de grootte van uw bedrijf een rol in de renteberekening. Heeft u een klein bedrijf? Grote kans dat u meer rente betaalt dan dat grotere bedrijven doen. Ook dit is met een reden en heeft alles te maken met risico.

Zakelijk geld lenen: waar te beginnen?

Als startende ondernemer begrijpen we bij KredietDesk dat zakelijk geld lenen of een zzp lening een spannende stap is. U investeert en weet niet in hoeverre de investering ook daadwerkelijk succes heeft. Het blijft als zzp’er een risico, maar onmogelijk is het zeker niet. Soms is het juist dé stap die leidt tot meer succes en een goedlopende onderneming. En dat is wat u wilt.

Zakelijk geld lenen zonder gedoe. Dat klinkt ideaal. De adviseurs van KredietDesk maken zakelijk geld lenen zonder gedoe mogelijk. Hoe? Door eenvoudig en snel online een zakelijke lening aan te vragen. U vult het bedrag in dat u nodig heeft en ontdekt binnen 2 minuten welke financiers een match zijn! Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag verder